Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum tuberosum - Pootaardappelen - Cammeo Biologisch

€ 3,85*

Dit product is voor nu helaas uitverkocht.

Inhoud verpakking
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
18145.1000
Behandeling
Onbehandeld
Latijnse naam
Solanum tuberosum
Product informatie

Cammeo is een middelvroege biologische pootaardappel met een hoge resistentie tegen Phytophtora. Cammeo is een goudgele vastkokende aardappel die sinds 2019 op de markt. Het is wel een pootaardappel waar je geduld mee moet hebben want hij komt nogal traag op gang. We raden je daarom aan om ze binnen voor te kiemen. Ook het blad laat meestal even op zich wachten maar je desondanks is het een productief ras. In een netje van 1kg zitten ca. 35 pootaardappeltjes en dat is genoeg voor zo'n 10m².

Nog even een tip: Het is bij dit ras belangrijk dat je pas oogst wanneer het blad afgestorven is zodat de aardappelen goed afgehard zijn.

Voorkiemen doe je zo:  Leg de aardappeltjes met voldoende tussen ruimte naast elkaar op bijvoorbeeld een grote zaaitray of zet ze in een eierdoosje en laat ze een paar weken bij zo'n 10 °C op lichte plek staan. Je zult zien dat er dan allemaal korte, gedrongen scheutjes ontstaan. Zet ze liever niet in een donkere en warmere ruimte omdat dan de scheutjes te lang en slap worden. Dat kost de pootaardappel te veel energie en te lange scheuten zullen afbreken bij het poten.

Wanneer je gaat poten, ligt helemaal aan het type aardappel dat je hebt uitgekozen. Je hebt namelijk voor ieder type een ander pootmoment. Je zou de volgende richtlijnen aan kunnen houden: Poot vroege rassen begin maart - half april, middelvroege rassen half maart - eind april en de latere soorten begin april - eind mei. Denk eraan dat het richtlijnen zijn en houd altijd rekening met weersinvloeden. Ga bijvoorbeeld niet begin maart poten als het vriest. Wacht dan liever nog even.

Kies een standplaats in de zon of half schaduw. Poot je aardappeltjes in goed losgewerkte, (met compost) bemeste grond. Maak rijen met pootgaten van ongeveer 10 cm diep. Zorg bij vroege en middelvroege rassen voor een plantafstand van zo'n 50 cm en bij latere rassen voor zo'n 60-70 cm. Leg in ieder gat een aardappeltje en let erop dat de beste scheutjes naar boven 'kijken'. Vul de gaten weer met aarde, druk het voorzichtig iets aan en geef als de grond erg droog is water. Zorg dat je steeds het onkruid weghaalt en als de planten goed aan de groei zijn, bemest je de grond nog een keer. Dat kan met compost, verteerde stalmest of een mestkorrel. Kies in ieder geval voor bemesting met een hoog kaliumgehalte en een laag stikstofgehalte.

Het oogstmoment ligt aan het type aardappel dat je hebt geplant en aan de weersomstandigheden tijdens de groei. Maar ook daar zijn richtlijnen voor die je kunt aanhouden: Vroege rassen kun je oogsten na ca. 90 dagen, middelvroege rassen na ca. 100 dagen en de latere rassen na ongeveer 120 dagen. Kijk ook goed naar de plant. Voor vroege rassen geldt dat je kunt oogsten als de plant volgroeit is en het blad er nog goed uitziet. Middelvroege en latere rassen ga je oogsten als het blad is verdord.