Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum muricatum - Meloenpeer Pepino

€ 2,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
45420.20
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
85 - 90 dagen
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie

Pepino komt van oorsprong uit het Andesgebergte. Zijn andere naam, Meloenpeer, heeft hij te danken aan de zachte smaak die iets van meloen en peer weg heeft. Deze mooie vruchten, van ongeveer 7cm, zijn eerst lichtgroen en later crème met paarse strepen. Ze groeien aan een volle struik, van ongeveer 60-100 cm hoog, die je heel goed als solitair in een pot kunt planten en in bijvoorbeeld je serre of kas kunt zetten.  

Zaai ze in maart binnen voor. Zorg dat de bodemtemperatuur 20-22°C is en houd de aarde licht vochtig. Als de kiemplantjes ± 4 cm groot zijn, kun je ze uitplanten in potjes met humusrijke grond. Je kunt ze ook in een kas uitplanten waar de aarde minimaal 20°C  is. Als de temperatuur lager is dan 20°C, laat je ze nog even in de potjes staan tot de aarde in de kas de gewenste temperatuur heeft.

Geef regelmatig water maar geef niet veel water in één keer. Ze houden namelijk niet van 'natte voeten'. Je kunt in september net als bij tomaten 'bladpluk' toepassen. Als je wat blad rond de vruchten weghaalt, kan het zonlicht bij de vruchten komen waardoor ze beter afrijpen. De vruchtzetting is het beste bij een temperatuur tussen 18 en 27°C en zal daarom buiten niet altijd optimaal zijn. 

Tot slot één tip: Geef geen mest met een hoog stikstof gehalte. De plant zal dan veel blad ontwikkelen en dat gaat ten koste van de vruchtzetting.