Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solanum lycopersicum - Kerstomaat - Tiny Tim

€ 2,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
12620.0.25
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Augustus, September
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Aantal zaden/gram
± 500 zaden
Product informatie
Tiny Tim is een kerstomaatje dat groeit aan een struikje dat niet hoger wordt dan 35 cm. Het is een heel leuk soort om in een pot te kweken.  Het compacte struikje zal al snel bomvol lekkere tomaatjes zitten dus is het wel verstandig om hem te ondersteunen zodat de plant niet omvalt door het gewicht. Dat kun je bijvoorbeeld doen door een plantenstok naast de stam te steken. Tiny Tim kun je gewoon buiten telen en hoef je niet te 'dieven'.  Dat maakt hem ook makkelijk voor kinderen! Leuk voor een schoolproject bijvoorbeeld.... 

Zaai tomaten voor in februari-maart. Dat kun je het beste doen in de 'Pluggbox' (70295) of 'Rootmaster' (70290), maar een kweekbak of verwarmde kas kan natuurlijk ook goed. Zorg dat de bodemtemperatuur zo'n 20°C is. Als de eerste blaadjes verschijnen, plant je ze uit in aparte potjes. Daar kun je bijvoorbeeld de turfpotjes 881509 of 881510 voor gebruiken.

Na half mei kun je de jonge planten uitplanten op een zonnige plaats in de volle grond, potten of in bakken. Ga je voor een gezellige pot met tomaatjes voor op je balkon of terras? Dan kun je het beste voor één plant een pot met een doorsnede van minstens 20 cm nemen. Heb je een grotere pot of plantenbak? Dan kun je er natuurlijk meer planten samen inzetten. Zorg er trouwens wel voor dat er een gat (of meerdere gaten) onderin de pot /bak zit zodat het overtollige water weg kan lopen.

Tot slot nog één tip: Haal het blad dat over de tomaatjes hangt weg zodat de zon goed op de vruchtjes kan schijnen. Dan rijpen ze beter en zijn ze veel lekkerder.