Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Silene conica - Balletje-Balletje

€ 2,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
64650.1
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Product informatie
Kegelsilene wordt in het bloemistenjargon 'Balletje-Balletje' genoemd. De naam is afgeleid van de zaaddoosjes die je vaak gedroogd in bosjes kunt kopen. Een bosje met allemaal balletjes. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat Balletje-Balletje wordt gekweekt voor de zaaddoosjes en niet voor de bloemen.

Silene conica groeit van nature op kalkhoudende, zanderige grond. De plant wordt ca.30 cm hoog en bloeit in juni-juli met kleine lichtroze bloempjes. Wil je ze zelf kweken? Dan zul je de grond misschien iets moeten verschralen en er misschien wat kalk aan toe moeten voegen. Maar dat zal afhankelijk zijn van waar je woont en van je eigen inschattingsvermogen.... Maar ja, dat is kweken toch altijd wel een beetje. 

Zaai Balletje-Balletje maart-april voor in een propagator met zaaigrond vermengd met vermiculiet. (twee delen grond en één deel vermiculiet) Dek de zaden nauwelijks af met aarde en zorg voor een bodemtemperatuur van 20 ºC. Zet de kweekbak op een plaats bij het raam en houd de grond iets vochtig (niet nat). Dat gaat het beste met een plantenspuit. Plant de kiemplantjes uit op een zonnige plaats in (eventueel met zand verschraalde) kalkhoudende grond. Plant pas uit als er geen vorst meer wordt voorspeld, dus zeker niet voor half mei.