Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Rudbeckia fulgida var. sullivantii - Zonnehoed - Goldblitz

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
65905.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie
Rudbeckia Goldblitz heeft warm gele bloemen met een donker hartje. Het is een nieuwe variëteit die al in het eerste jaar zal bloeien. Je kunt ze in een pot kweken maar Goldblitz is ook een mooie plant om in de border te zetten. Zeker in een grote groep komt hij goed tot zijn recht. Zijn de bloemen uitgebloeid, dan hoef je ze niet perse in het najaar af te knippen. De zwarte bolletjes geven in de winter namelijk een leuk silhouet. Helemaal een leuk gezicht als er een beetje sneeuw op ligt.... Je kunt dus extra lang van ze genieten. Jij blij maar ook de vogeltjes want die zullen de planten regelmatig inspecteren op insecten!

De plant heeft een compacte groeiwijze en wordt 60 a 70cm hoog. Hij staat graag op een zonnige plaats en bloeit van juli tot september.(met een beetje geluk nog langer) Wil je meerder planten bij elkaar zetten? Houdt dan rekening met een plant afstand van ca. 40 cm. Rudbeckia Goldblitz bloeit wel 14-21 dagen vroeger dan zijn neefje Goldsturm. Dat maakt Goldblitz niet alleen interessant voor de hobbykweker!

Zaai Goldblitz februari-maart voor in goed doorlatende zaaigrond, het liefst in een propagator of vensterbankkweekkas. Zorg dat de bodemtemperatuur constant 20º-22ºC is. Als je de kiemplantjes hebt verspeent, kweek je ze verder op, op een lichte standplaats, bij een temperatuur van 16º-20ºC. Plant ze pas uit na de laatste vorst.Nog even dit: Dit is 'Primed' zaad. Dat betekent dat het kiemproces al bij de leverancier is gestart. Vervolgens wordt het kiemproces op een bepaald moment onderbroken en worden de zaden gedroogd. Het voordeel van Primed zaad is dat het snel zal ontkiemen onder een breed scala van omstandigheden en een uniforme groei geeft.