Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Ratibida columnifera - Mexicaanse Zonnehoed - Ratibida columnifera

€ 2,85*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
63410.0.5
Behandeling
Onbehandeld
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Aantal zaden/gram
± 1.000 zaden
Product informatie

Ratibida is een super leuk bloemetje dat een opvallend hoog hartje heeft. In het Nederlands wordt het vaak Mexicaanse Zonnehoed genoemd in het Engels Prairie Coneflower. De bloempjes hebben wel iets weg van kleine ballerina's met rokjes aan. Ze staan op sierlijke stelen die ± 100 cm hoog kunnen worden en bij een zacht briesje dansen ze hoog boven de grond... Het is trouwens ook een hele leuke snijbloem waarvan de zaaddoosjes (het hoge hart) ook een sierwaarde hebben!

Ratibida is een makkelijk te kweken plant die je in het voorjaar maar ook in het najaar kunt zaaien. De plant heeft een open structuur en kan op een vrije standplaats last hebben harde wind. Zorg dan voor ondersteuning zodat de lange bloemstelen niet omvallen. Ratibida staat graag op een zonnige, beschutte plaats in goed doorlatende grond en bloeit juli-augustus. Wil je de planten als groep bij elkaar zetten? Zorg dan voor een plantafstand van 25-30 cm.

Zaaien in het voorjaar: Zaai ze begin maart binnen voor. Zorg overdag voor een bodemtemperatuur van ongeveer 20ºC en maak de aarde niet te nat. Ratibida heeft een lagere nachttemperatuur nodig voor een goede kiem. Laat de verwarming dus s'nachts uit en laat de temperatuur dalen tot omgevingsniveau. (zolang het maar niet bij het vriespunt in de buurt komt.) Als de plantjes groot genoeg zijn, kun je ze vanaf begin mei buiten uitplanten.

Voorzaaien in het najaar gaat precies zoals in het voorjaar. Als de kiemplantjes groot genoeg zijn plant je ze uit in individuele potjes en laat je ze in de koude kas (vorstvrij) overwinteren. Laat ze in het vroege voorjaar acclimatiseren en plant ze uit als er geen vorst meer wordt verwacht.