Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Mentha spicata - Kruizemunt

€ 2,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
10260.0.1
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober, November
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni, Juli
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei, Juni
Aantal zaden/gram
± 11.000 zaden
Product informatie
Mentha spicata oftewel Kruizemunt, is een kruid met een heerlijke pepermunt geur dat ongeveer 50 cm hoog wordt en bloeit met lilakleurige bloem aren. In de zomer worden de takjes met blaadjes van Kruizemunt vaak gebruikt om 'verse munt thee' van te maken. Maar je kunt met Munt nog veel meer dan dat! Je kunt het verwerken in sauzen, vleesgerechten (bijvoorbeeld Lam), soep, ijs en salades. Het zit zelfs in tandpasta.

Vroeger werd Kruizemunt gebruikt in "Kruudmoes". Dat is een oud Achterhoeks gerecht van gort, karnemelk, spek, rookworst, rozijnen en verschillende verse kruiden waar Kruizemunt er dus één van is. Deze voedzame maaltijd werd bereid voor de harde werkers op het land die dit vaak lauw of koud aten. Warm schijnt het ook lekker te zijn... Misschien leuk om eens te maken?

Zaai Kruizemunt mei - juni buiten in humusrijke grond op een (koele) plaats in de schaduw of halfschaduw. Bedek de zaden met een dun laagje aarde en houd de aarde licht vochtig. Let op: Is het een koud voorjaar, zaai dan maart - april binnen voor.

Een tip: Je kunt Kruizmunt ook heel goed in potten kweken. Leuk op je balkon of terras!

Nog even dit: Als Kruizemunt het in de tuin naar zijn zin heeft, kan het gaan woekeren. Wil je dat niet? Dan kun je dat voor het grootste deel voorkomen door rondom de planten bijvoorbeeld (stoep) tegels verticaal in te graven zodat de planten 'binnen de perken blijven'.