Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Matthiola incana - Violier - Apricot

€ 2,65*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
63526.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Apricot is een Violier met een bijzonder mooie kleur. De dubbele abrikooskleurige bloemen hebben een klein zachtgeel hartje en beginnen tegen de avond een heerlijke geur te verspreiden. Zet ze daarom in de buurt van je terras. Combineer eens Violieren in verschillende tinten door elkaar. Dat staat echt super. We hebben hele mooie pasteltinten en als je er nog wat andere bloemsoorten bij zaait (eventueel ook in pasteltinten), kun je er een veldboeket van maken. Heb je de hele zomer verse bloemen op de vaas!

Apricot wordt ongeveer 70cm hoog en bloeit van juli tot september.

Even een tip: Omdat de bloemen best zwaar kunnen worden kun je ze het beste steunen met een plantensteun of tussen andere planten in zetten.

Violieren zijn vrij makkelijk te kweken. Zaai ze vanaf eind maart tot eind april binnen voor in bijvoorbeeld een vensterbank kweekkas of propagator en zorg voor een constante bodem temperatuur van ongeveer 20ºC. Je kunt de kiemplantjes uitplanten zodra er geen vorst meer wordt voorspeld. Zet ze op een zonnig plekje in goed doorlatende grond.

Nog even dit: Als in de zomer de temperatuur vrij hoog oploopt, kan het gebeuren dat de bloemaren minder goed ontwikkelen en de stelen wat korter blijven. Ze groeien en bloeien dus het beste, als de zomers niet heel erg warm zijn.