Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Limonium sinuatum - Lamsoor - QIS Rose

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
64685.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Limonium wordt in de volksmond meestal Statice genoemd. Het is van oudsher een geliefde snij- en droogbloem die je in allerlei kleuren kunt kweken. Je kunt ze heel goed in een veldboeket verwerken. Echt een leuke aanvulling voor je pluktuin. De mooie roze kammetjes krijgen allemaal hele kleine witte bloemetjes en zijn echte vlinder en bijen lokkers! Drogen kan ook. Dan hang je ze ondersteboven op een donkere, goed geventileerde plaats. Wil je verschillende soorten droogbloemen in dezelfde tinten kweken? Kijk dan ook eens naar Gomphrena QIS Carmine (53010). Die twee passen qua kleur perfect bij elkaar!

Limonium *QIS Rose heeft stevige vertakte stelen van zo'n 75 - 80 cm en groeit het beste op een zonnige plaats.

Zaai ze maart - april binnen voor in bijvoorbeeld de Rootmaster (70290), een vensterbank kweekkas of propagator. Voor een goed kiemproces zorg je er voor dat de aarde iets vochtig is en een constante temperatuur van zo'n 15°C heeft. Zet je kweekbak dus niet boven de verwarming of in een verwarmde ruimte. Een 'koude kas' of onverwarmde slaapkamer zou beter zijn. Plant de kiemplantjes uit in kalkrijke, goed doorlatende grond op een afstand van 30 x30 cm. Doe dat pas als er geen vorst meer wordt verwacht.

*Wij hebben er voor gekozen om niet de standaard lijn te gaan voeren maar een aantal kleuren uit de 'QIS' lijn.  De QIS lijn bestaat uit verbeterde soorten die qua kleur mooier zijn en een betere uniformiteit hebben dan de standaard soorten. Ze worden niet voor niets door de professionele bloemenkwekers aanbevolen!