Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Limonium sinuatum - Lamsoor - QIS Mix

€ 2,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
64680.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Héél leuk deze mix van Statice in pasteltinten! Bovenop de lila , paarse en roze kammetjes verschijnen allemaal hele kleine witte bloemetjes. De zachte kleurtjes staan erg mooi in een zonnige hoek van de tuin en lokken allerlei vlinders, bijen en hommels. Samen met bijvoorbeeld Siergras Frosted Explosion (90392) zorg je voor een mooi luchtig effect. Ze zijn ook heel geschikt om in een plukboeket te verwerken dus Statice is ook zeker de moeite waard om in de Pluktuin te zetten.

Limonium *QIS Pastel Mix heeft stevige vertakte stelen van zo'n 75 - 80 cm en groeit het beste op een zonnige plaats.

Zaai ze maart - april binnen voor in bijvoorbeeld de Rootmaster (70290), een vensterbank kweekkas of propagator. Voor een goed kiemproces zorg je er voor dat de aarde iets vochtig is en een constante temperatuur van zo'n 15°C heeft. Zet je kweekbak dus niet boven de verwarming of in een verwarmde ruimte. Een 'koude kas' of onverwarmde slaapkamer zou beter zijn. Plant de kiemplantjes uit in kalkrijke, goed doorlatende grond op een afstand van 30 x30 cm. Doe dat pas als er geen vorst meer wordt verwacht.

*Wij hebben er voor gekozen om niet de standaard lijn te gaan voeren maar een aantal kleuren uit de 'QIS' lijn.  De QIS lijn bestaat uit verbeterde soorten die qua kleur mooier zijn en een betere uniformiteit hebben dan de standaard soorten. Ze worden niet voor niets door de professionele bloemenkwekers aanbevolen!