Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lathyrus odoratus - Siererwt - Night & Day

€ 1,95*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
62250.30
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 12 zaden
Product informatie

Ook dit is een Siererwt met een heerlijke geur! Night & Day is een mix van witte en donkere paars-rode bloemen die lang bloeit. Dit soort wordt niet zo heel hoog (ca. 120cm) en kun je daarom makkelijk in de border van je tuin zetten. Hij zou zelfs, wel met ondersteuning, op je balkon in een grote pot kunnen groeien. Leuk langs een tipi van grillige takken! Night & Day kan goed in de pluktuin want ook voor deze Lathyrus geldt: hoe meer je plukt, hoe meer bloemen de plant geeft.

Een tip: Lathyrus heeft als snijbloem niet zo'n lange levensduur maar je geniet er op de vaas een dag of vijf van, als je ze plukt wanneer er nog minstens twee ongeopende bloemen aan de top zitten.

Voorzaaien kan in februari - maart. Zaai ze het liefst voor in potjes met een doorsnede van zo'n 9 cm zodat het wortelgestel zich goed kan ontwikkelen. Een zaaitray is voor Lathyrus vaak niet diep genoeg. Doe maximaal 4 zaadjes (met wat afstand er tussen) in een potje en bedek de zaadjes met een laagje aarde dat niet dikker is dan het zaadje zelf. Zorg voor een constante temperatuur van zo'n 17 ºC en houd de aarde iets vochtig. Zodra de plantjes boven komen, zet je ze in een koele ruimte. Bijvoorbeeld een slaapkamer waar geen verwarming aan is.

Als de plantjes groter zijn dan 15 cm mogen ze in maart buiten afharden. Plant ze vanaf april uit op een zonnige plaats in de volle grond en zorg voor een onderlinge afstand van ongeveer 10 cm. (Lathyrus kan na het afharden tegen een paar graden vorst.)Lathyrus is een echte klimmer. Zorg dus voor bijvoorbeeld gaas, draad of een rek waar ze langs omhoog kunnen groeien.

Nog even dit: De zaden / boontjes van Lathyrus zijn  niet eetbaar!