Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lathyrus odoratus - Siererwt - Moody Blues

€ 5,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
62271.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie
Lathyrus Modern Grandiflora Moody Blues is een hele mooi mix van blauw-paarse tinten. De variëteiten zijn ontwikkeld door de bekende Nieuw Zeelandse veredelaar Keith Hammett. Deze mix bestaat uit drie verschillende soorten met geurende grotere bloemen met een heerlijke geur en langere stelen. Moody Blues is samengesteld uit de varianten North Shore, Cocktail en Big Blue. 

Een tip: Lathyrus heeft als snijbloem niet zo'n lange levensduur maar je geniet er op de vaas een dag of vijf van, als je ze plukt wanneer er nog minstens twee ongeopende bloemen aan de top zitten.

Voorzaaien kan in februari - maart. Zaai ze het liefst voor in potjes met een doorsnede van zo'n 9 cm zodat het wortelgestel zich goed kan ontwikkelen. Een zaaitray is voor Lathyrus vaak niet diep genoeg. Doe maximaal 4 zaadjes (met wat afstand er tussen) in een potje en bedek de zaadjes met een laagje aarde dat niet dikker is dan het zaadje zelf. Zorg voor een constante temperatuur van zo'n 17 ºC en houd de aarde iets vochtig. Zodra de plantjes boven komen, zet je ze in een koele ruimte. Bijvoorbeeld een slaapkamer waar geen verwarming aan is.

Als de plantjes groter zijn dan 15 cm mogen ze in maart buiten afharden. Plant ze vanaf april uit op een zonnige plaats in de volle grond en zorg voor een onderlinge afstand van ongeveer 10 cm. (Lathyrus kan na het afharden tegen een paar graden vorst.)Lathyrus is een echte klimmer en wordt een kleine 200 cm hoog. Zorg dus voor gaas of een rek waar ze langs omhoog kunnen groeien.

Nog even dit: De zaden / boontjes van Lathyrus zijn  niet eetbaar!