Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Verruqueuse de Maurice

€ 22,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40480.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Verruqueuse de Maurice  is een hele bijzondere Fleskalebas en één van onze favoriete Lagenaria's. De vrucht kan ca. 35 cm lang worden en heeft een doorsnede van zo'n 10 cm. In een jong stadium is de schil appeltjesgroen en na verloop van tijd wordt hij steeds lichter en neigt het meer naar een roomkleur. De schil is bijna helemaal bedekt met kleine bobbeltjes. Alleen de top van de vrucht is glad, heel grappig. Ook deze Lagenaria heeft een sterk rankende groeiwijze en de vruchten worden het mooiste wanneer ze vrij kunnen hangen. Laat de planten dus vooral langs een rek of draad groeien!

Goed om te weten: Je kunt aan de vruchten heel makkelijk zien wanneer je ze kunt oogsten. Tijdens de ontwikkeling van de fleskalebassen zie je dat er vanaf het begin hele fijne witte haartjes op de schil zitten. Pas als die haartjes eraf zijn gevallen, is de vrucht rijp genoeg om te oogsten. Haal je de vrucht al eerder van de plant, dan zal hij snel gaan rotten.

Lagenaria's gedijen het beste in een koude kas of tunnelkas maar als het weer mee zit, lukt het ook om ze buiten te kweken. Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Tip: Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Fleskalebassen zijn niet eetbaar.