Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Swan Lightgreen

€ 5,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40455.50
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
16 - 25 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Dit is een hele mooie frisgroene Fleskalebas van ca. 35 cm met een bijzonder vorm. Swan Lightgreen wordt het mooiste als de vruchten vrij kunnen hangen. Laat dus vooral de planten klimmend groeien. Dat gaat het beste als je ze langs een draad of rek laat gaan en dan het liefst in een (tunnel)kas. Zorg wel voor een stevige constructie want ieder kalebas kan 1 tot 1,5 kg zwaar worden. Denk er bij teelt in de kas wel aan dat je de ramen open laat zodat onze nuttige vriendjes de bloemen kunnen bestuiven, anders komen er geen vruchten aan de planten!

Je kunt ze heel makkelijk drogen. Na het oogsten zie je na een tijd dat de vrucht langzaam bruin wordt en dat er schimmel komt op de buitenkant van de vrucht. Schrik niet want dat is het startsein van het droogproces. Het vocht dat in de vrucht zit komt naar buiten. Veeg het steeds voorzichtig met een droge doek weg en laat de Fleskalebas in een droge, goed geventileerde ruimte staan. Na een paar maanden is de vrucht helemaal bruin en kun je, als je hem schud, de zaadjes horen rammelen. Dat is het teken dat de vrucht ook van binnen helemaal gedroogd is.

Goed om te weten: Je kunt aan de vruchten heel makkelijk zien wanneer je ze kunt oogsten. Tijdens de ontwikkeling van de fleskalebassen zie je dat er vanaf het begin hele fijne witte haartjes op de schil zitten. Pas als die haartjes eraf zijn gevallen, is de vrucht rijp genoeg om te oogsten. Haal je de vrucht al eerder van de plant, dan zal hij snel gaan rotten.

Tip: Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat  het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.  

Fleskalebassen zijn niet eetbaar.