Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Snake Speckled

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40445.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
2 - 5 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Eén blik op deze Lagenaria en je snap meteen waar de naam Snake Speckled vandaan komt! Helemaal als hij van die leuke grillige vormen heeft. De vruchten worden ca. 1 tot 1,5 meter lang en hebben een diameter van zo'n 10 cm. Vind je het leuk dat ze in allerlei bochten groeien en heb je er ruimte voor, dan laat je de planten gewoon over de grond groeien. Laat ze maar gewoon hun gang gaan op de vierkante meters die ze van jouw mogen gebruiken. De vruchten proberen dan tussen de stengels hun weg te vinden en krijgen de gekste kronkels en lijken dan net slangen. Wil je liever rechte vruchten? Laat dan de planten omhoog groeien langs stevig draad of een rek zodat de vruchten vrij kunnen hangen. De zwaartekracht doet de rest. 

Goed om te weten: Je kunt aan de vruchten heel makkelijk zien wanneer je ze kunt oogsten. Tijdens de ontwikkeling van de fleskalebassen zie je dat er vanaf het begin hele fijne witte haartjes op de schil zitten. Pas als die haartjes eraf zijn gevallen, is de vrucht rijp genoeg om te oogsten. Haal je de vrucht al eerder van de plant, dan zal hij snel gaan rotten.

Lagenaria's gedijen het beste in een koude kas of tunnelkas maar als het weer mee zit, lukt het ook om ze buiten te kweken. Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Tip:  Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat  het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.