Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lactuca sativa - Krulsla - Lollo Bionda

€ 6,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
10270.10
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei, Juni, Juli, Augustus
Aantal zaden/gram
± 1.000 zaden
Product informatie
Lollo Bionda heeft opvallend frisgroen, fijn gekruld blad. Deze krulsla vormt niet echt een "vaste" krop maar heeft een open structuur waardoor je het in een jong stadium net sla pluksla kunt oogsten. De kleine gekrulde blaadjes kun je bijvoorbeeld heel goed als garnering op een borrelhapje of voorgerechtje leggen. Naast Lollo Bionda is er ook Lollo Rossa (10275), een variant met mooi gekruld bordeauxrood blad. Samen zorgen ze voor lekker veel kleur op je bord!

Zaai maart-juli onder glas op een zaaibed of in bijvoorbeeld een zaaitray waarvan je de aarde steeds een beetje vochtig houdt. Zaai op een diepte van 0,5 - 1cm zodat de zaadjes bedekt zijn met een dun laagje aarde en zorg dat de temperatuur niet boven 18°C komt want sla kiemt het beste bij een relatief lage temperatuur (10 - 18°C). Zaai je in huis voor? Gebruik dan bijvoorbeeld een propagator of vensterbankkweekkas en zet die in een onverwarmde ruimte. Dat kan bijvoorbeeld heel goed een slaapkamer zijn. Als de plantjes ca 5 cm groot zijn kun je ze uitplanten. Zorg voor een plantafstand van zo'n 30 cm. Na zo'n 6 tot 8 weken na het zaaien kun je gaan oogsten.

Zaai je liever ter plaatse in de volle grond, dan kun je vanaf maart - eind juli buiten in rijtjes zaaien. Zaai ook dan niet te diep en dun na opkomst de kiemplantjes uit op ca 30 cm.

Leuk om te weten: Je kunt Lollo Bionda ook heel goed het hele jaar door als Microleaf (Babyleaf) kweken. Gewoon in huis! Dat gaat heel makkelijk in een Microleaf Box. We hebben twee varianten van die handige boxen in ons assortiment. 70100 en 70105.