Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus annuus - Zonnebloem - Sun-Fill Purple F1

€ 24,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59245.250
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Vertakkend
Nee
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie
Sun-Fill™ Purple is een hele bijzondere Zonnebloem! De Amerikaanse zonnebloemveredelaar Tom Heaton heeft twee variëteiten ontwikkeld die allebei het uiterlijk hebben van de achterkant van een zonnebloembodem. Super leuk in boeketten en bloemwerk! Sun-Fill™ Purple heeft een donker hart en groene, spitse bloemblaadjes die aan de uiteinden bordeaux - paars verkleuren. De bloemen (zonder stuifmeel) hebben een doorsnede van 7-10 cm en staan op niet vertakkende stelen van 150-180 cm. Naast deze Sun-Fill™ Purple, hebben we ook de andere variëteit in ons assortiment. Nieuwgierig? Kijk maar eens bij Sun-Fill™Green. (59240)

* Let op!  Sun-Fill™ is een echte snijbloem. Als de bloemen langer op het veld worden gelaten, komen er na verloop van tijd langs de rand van het hart, gele bloemblaadjes te voorschijn die daar verstopt zaten. (zie extra foto). Uiteindelijk transformeert hij in een grote 'zaaddoos' vol zonnepitten waar de vogeltjes dan weer gek op zijn!

Zonnebloemen zijn makkelijk te kweken. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat de nachten buiten nu eenmaal kouder zijn dan binnen. Houd de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!