Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus annuus - Zonnebloem - Sun-Fill Green F1

€ 2,85*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59240.25
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Vertakkend
Nee
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie
Als je iets bijzonders zoekt, dan zit je met deze Zonnebloem helemaal goed! 'Sun-Fill™ Green' is ontwikkeld door de Amerikaanse veredelaar Tom Heaton. Hij heeft het voor elkaar gekregen om een twee Zonnebloem variëteiten te ontwikkelen die het uiterlijk hebben van de achterkant van de bloembodem. Hoe leuk is dat? Deze snel groeiende zonnebloem heeft een stevige, niet vertakkende steel van 150-180 cm. De groene bloem (zonder stuifmeel) heeft een doorsnede van 7-10 cm en is ideaal om in boeketten te verwerken. Naast 'Sun-Fill™ Green' is er ook 'Sun-Fill™ Pruple'. (59245) Ook mooi!

* Let op!  Sun-Fill™ is een echte snijbloem. Als de bloemen langer op het veld worden gelaten, komen er na verloop van tijd langs de rand van het hart, gele bloemblaadjes te voorschijn die daar verstopt zaten. (zie extra foto). Uiteindelijk transformeert hij in een grote 'zaaddoos' vol zonnepitten waar de vogeltjes dan weer gek op zijn!

 Zonnebloemen zijn makkelijk te kweken. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat de nachten buiten nu eenmaal kouder zijn dan binnen. Houd de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!