Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Helianthus annuus - Zonnebloem - Lemonade

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
59235.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Standplaats
Zon
Vertakkend
Nee
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
April, Mei
Product informatie
Lemonade is een mooie citroengele, gevulde Zonnebloem met een groen hart. Qua groeiwijze en timing, kun je hem vergelijken met Goldy Double. Het is een vrij robuuste, vertakkende plant die 45-60 cm hoog wordt. Niet zo hoog dus en dat maakt hem ook erg geschikt om in een grote bak of pot te kweken.  De bloem heeft een doorsnede van 10-15 cm en produceert weinig stuifmeel.

Zonnebloemen zijn makkelijk te kweken. Je kunt ze april-mei binnen voorzaaien maar direct in de volle grond zaaien gaat ook heel goed. Zaai ze dan op een zonnige plaats. Zaai niet te vroeg in het voorjaar, zaai liever eind mei. Kies je voor zaaien in de volle grond? Houd er dan rekening mee dat het kiemproces wat langer duurt omdat de nachten buiten nu eenmaal kouder zijn dan binnen. Houd de bodem vochtig en je ziet (in de kas) na ongeveer een week de eerste kiemplantjes al boven de grond komen.

Om wat langer van je Zonnebloemen te kunnen genieten, kun je er voor kiezen om gefaseerd te zaaien. Nadat je de eerste keer een deel van je zaden hebt gezaaid, zaai je na bijvoorbeeld twee weken een tweede keer. Zo zorg je ervoor dat niet alle bloemen in één keer bloeien. Dit kun je tot ver in juni doen. Ideaal als je een pluktuin hebt!

Nog een tip: Bescherm de zaden niet alleen tegen vorst maar ook tegen muizen en vogels want die zijn gek op Zonnebloemzaden!