Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Dutch Wool - Wolpellets 1kg

€ 9,99*

  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
890075
Product informatie
De Nederlandse schapenwol is tegenwoordig niets meer waard en wordt vaak weggegooid. Bizar, daar moet iets op gevonden worden! Dat is nou precies wat drie Drentse schapenherders ook dachten. Ze hebben een jaar lang gezocht naar een oplossing en zijn met een heel goed idee gekomen: De wolpellets. Na een half jaar proberen is het ze gelukt om pellets te produceren die ze eerst grondig door een laboratorium hebben laten onderzoeken. We zullen je niet vermoeien met de details uit het rapport maar onderaan het verslag staat dik gedrukt: "De pellets voldoen aan de wettelijke eisen voor compost." 

Nou worden wolpellets in landen om ons heen al door professionals en hobbytuinders als meststof en grondverbeteraar gebruikt. Het product heeft zich dus al bewezen maar werd tot voor kort nog niet in Nederland van Nederlandse wol geproduceerd en zeker niet door drie schapenherders uit Drenthe! De drie hebben april 2022 de onderneming Dutch Wool opgericht en hebben als streven dat de schapenboeren een eerlijke prijs voor de wol krijgen. Daar voegen wij dan graag nog aan toe dat door dit product te gebruiken, je niet alleen de boeren maar óók de herders helpt om hun hoofd boven water te houden want zeg nou zelf: dat mooie beroep mag ook niet ophouden te bestaan! 

De voordelen van wolpellets van Dutch Wool: Het houdt vocht vast zodat je minder vaak water hoeft te geven, het zit boordevol goede meststoffen voor de planten die ook nog eens langdurig worden afgegeven, het is voor 100% van schapenwol, goed voor het bodemleven en 't breekt helemaal het af in de grond. Het is te koop in verpakkingen van 1kg en 5kg.

Het werkt heel simpel: Zorg dat de wolpellets minimaal 4 cm diep in de bodem zitten. Dat kun je doen door ze door de potgrond te mengen of in het plantgat te strooien. Wil je de hele tuin bemesten of de grond verbeteren? Hark dan de grond los en strooi de wolpellets over de bodem. Hark daarna de wolpellets door de bodem. Als de planten en de wolpellets in de grond zitten, geef je water.

De ideale dosering: Voor balkon- en terrasplanten is 30 gram per plant voldoende. Wil je vruchtgewassen zoals tomaat- en paprikaplanten in een grote pot opkweken dan gebruik je 80 gram per plant.  Voor de moestuin gebruik je voor stikstofbehoeftige gewassen zoals tomaat en paprika 160gram per m² en overige moestuinplanten 120gram per m².