Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Digitalis lanata - Wollig Vingerhoedskruid - Café Crème

€ 2,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
55239.0.5
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Zaaitijd in vollegrond
Augustus, September
Zaaitijd onder glas
Juli, Augustus
Product informatie

Vingerhoedskruid is een ideale plant voor een tuin waar niet de hele dag zon komt. Ze staan het liefst op een halfschaduwrijke plaats. De wilde varianten groeien daarom dan ook meestal in het bos. Vaak zijn ze de hoedjes dan roze, paars of wit. Helaas zijn ze tegenwoordig in ons land zeldzaam en kom je ze niet heel vaak meer tegen. Er zijn wel veel gecultiveerde varianten en daar is deze bijzondere Café Crème er één van. De bloemen zijn crème kleurig en hebben vooral in het achterste deel van de bloem, dicht op elkaar liggende bruine adertjes waardoor de bloempjes van een afstand mokkakleurig lijkt. De lip van de bloem heeft minder van die adertjes en is daardoor wat lichter van kleur.  Een hele bijzondere variëteit! Café Crème wordt inclusief de bloemstengel ca. 85 cm hoog en is een echte bijen en hommel lokker.

Goed om te weten: Digitalis lanata Café Crème is een tweejarige plant. In het eerste jaar na het zaaien vormen zich bladrozetten met langwerpige bladeren die in de eerste winter groen blijven. Ze zullen je in het tweede jaar na het zaaien van juni - augustus trakteren op lange bloemstengels met die leuke mokkakleurige hoedjes! Na de bloei sterft de hele plant af.

Zaai Digitalis lanata Café Crème in augustus-september ter plaatse in de volle grond en dek de zaden nauwelijks af want het zijn lichtkiemers. Ze hebben dus licht nodig om te kunnen ontkiemen.

Wil je liever wat meer controle, dan kun je er ook voor kiezen om juli-augustus in potjes te zaaien. Zodra de kiemplantjes  opkomen, zet je ze op een plaats waar het ca 10-16°C is anders groeien ze niet goed. Het beste is buiten maar een koude kas kan ook. Plant de jonge planten in oktober uit in de volle grond.