Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Daucus carota - Winterwortel - Flakkee 2

€ 1,50*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
13350.10
Behandeling
Onbehandeld
Oogsttijd
September, Oktober
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Maart, April, Mei
Aantal zaden/gram
± 1.000 zaden
Product informatie
Flakkee 2 is een zoete, vrij grote winterwortel die je misschien ook wel kent als Flakkeese. Het is een productief ras met flink wat loof. Flakkee 2 staat erom bekend dat je ze goed kunt bewaren.  

Zaai ze vanaf april -mei direct in de volle grond, het liefst op verhoogde ruggen met een rijafstand van ongeveer 20 cm. Maak de grond goed los, want hoe fijner de grond is hoe rechter en langer de wortel wordt. Het zaaien gaat het beste als je het zaad tussen je vingers in rijtjes in de aarde laat vallen. Als de zaadjes opkomen dun je ze uit tot zo'n 5 cm. Je kunt ze natuurlijk ruimer uitdunnen, dan zullen ze sneller groeien en dikker worden.

Goed om te weten: Gebruik geen mest want dat gaat ten koste van de smaak van de wortel.

Tip: Om wortelvlieg te voorkomen kun je insectengaas gebruiken. Maak van bijvoorbeeld plantstokken een soort frame waar je het gaas overheen kunt spannen. Zorg dat het gaas aan alle kanten goed dicht zit. Span het gaas meteen na opkomst over de kiemplantjes.

Oogsten kan in oktober-november. Kijk begin oktober voordat je gaat oogsten eerst of de wortels de gewenste dikte hebben. Graaf gewoon een beetje aarde onder het loof weg tot je de bovenkant van de wortels ziet. Ben je nog niet tevreden, dan bedek je ze weer met de grond en wacht je nog een tijdje. Zijn ze wel goed ontwikkeld, rooi dan de wortels en draai het loof eraf. Bewaar ze op een koele plaats bij ca 12 °C , het liefst onder zand. Zo kun je ze een aantal weken bewaren. Je kunt er ook voor kiezen om de wortels gewoon in de grond te laten zitten. Zodra de temperatuur daalt, groeien ze namelijk niet verder. Op deze manier zijn ze nog langer te bewaren en wordt de smaak alleen maar beter!