Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Pear Bicolor

€ 15,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40090.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Vruchtkleur
Gemengd
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Pear Bicolor' is een sierkalebasje dat, zoals de naam al zegt, er uit ziet als een peertje met twee kleuren. Het "kontje" is altijd groen en het bovenste deel is altijd geel. Over de lengte van dit siervruchtje zie je lichte strepen. Doordat de schil van deze vruchtjes hard is, kun je ze lang bewaren. Maar daardoor kun je er ook iets leuks van maken....Heb je zin om iets creatiefs te gaan doen? Je kunt van deze vruchtjes namelijk heel makkelijk poppetjes maken. Stel je voor: het groene deel is het broekje. Daar teken je met een watervaste stift of met een penseel en verf bretels boven. Dan een paar knoopjes op de buik, een kraagje rond de hals. Het bovenste smalle deel is het hoofd, dus dat krijgt een gezicht en misschien wel haar... Laat je fantasie de vrije loop! Dit is trouwens ook erg leuk om samen met kinderen te doen.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Door deze groeiwijze is 'Pear Bicolor' geschikt voor verticaal tuinieren en doet hij het goed in een pompoentunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchten niet eetbaar. Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen.