Cucurbita pepo - Panaché
-
Binnen enkele werkdagen in huis
-
Gratis verzending vanaf €50,00
-
Ruim en divers assortiment
Alles op een rijtje
Productnummer:
43060.250
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Product informatie
Panaché is een witte discusvormige vrucht met donkergroene strepen. Hij komt van oorsprong uit Frankrijk en is misschien wel één van de meest bekende Patisson. Veel mensen gebruiken deze fraaie vrucht als decoratie maar je kunt de jonge vruchten ook eten. Je verwerkt ze als de Courgette. Patisson hebben net iets meer 'bite' en toch wel wat smaak van zichzelf. Vaak licht zoet. Dat is iets wat je bij de Courgette soms mist. Oogst de 'baby vruchtjes' (met een doorsnede van 5-7 cm) kort voordat je ze gaat verwerken. Omdat de schil dan nog zacht is, zijn ze erg kwetsbaar en kun je ze niet lang bewaren. Wil je ze liever als siervrucht? Dan laat je ze volledig uitgroeien. De schil is dan harder en kun je ze een paar maanden als decoratie gebruiken.
De plant heeft een struikvormige groeiwijze.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.
De plant heeft een struikvormige groeiwijze.
Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.
Gerelateerde producten