Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Kamo-Kamo

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42628.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Oranje / Groen
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Kamo-Kamo komt uit Nieuw Zeeland en wordt ook wel 'Maori Squash' genoemd. Het is niet helemaal duidelijk hoe de pompoen daar beland is maar er wordt gezegd dat in de achttiende eeuw Spaanse missionarissen zaden van verschillende pompoen soorten, mais, meloen en aardappel introduceerden op Tahiti. Van daaruit zouden de zaden / vruchten zijn verscheept naar Nieuw Zeeland. De Maori zouden zich het kweken van pompoen eigen hebben gemaakt en zo is Kamo-Kamo ontstaan.

Deze kleine vrucht uit de Tonda Padana familie kun je in een heel jong stadium met schil en al eten. Eigenlijk net als Courgette en Patisson. De vruchten zijn in dit stadium nog egaal groen en de schil is zacht. Je kunt ze roerbakken, roosteren op de barbecue en stomen. Pluk ze kort voordat je ze gaat verwerken omdat ze door de zachte schil erg kwetsbaar zijn. Als je ze laat uitgroeien, wordt de schil hard en ontwikkelen de ribben zich nog verder. Het vruchtvlees kun je ook dan nog steeds verwerken in gerechten. Volledig uitgegroeid kun je Kamo-Kamo vier tot zeven maanden bewaren. 

De plant heeft een rankende groeiwijze.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.