Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Goblin Egg Mix

€ 5,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40075.50
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
85 - 90 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Vruchtkleur
Gemengd
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Goblin Egg Mix' is echt een leuk soort om samen met kleine kinderen te kweken. Het oogsten van deze vrolijke sierkalebassen is een feestje! De bonte mix van eivormige vruchten liggen als paaseieren verstopt onder de planten. Het is iedere keer weer een verrassing hoe de volgende er uit zal zien. Ook de tekening van deze harde vruchten is verschillend. Sommige zijn gestreept of gevlekt en anderen weer egaal van kleur. Met een schaal vol van deze vruchtjes op tafel kunnen ze dan nog lang nagenieten van hun vondsten.

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze. Omdat de vruchten zo klein zijn en de plant sterk rankt, kun je 'Goblin Egg Mix' goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoentunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. 

Sierkalebassen bevatten het stofje Cururbitacine. Door dit stofje zijn deze vruchtjes niet eetbaar.  Cucurbitacine is te herkennen aan de bittere smaak en kan leiden tot maag- en darmkrampen.