Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Courgette - Ola Redonda

€ 2,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42806.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
B - Struikvorm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie

Ola Redonda is een lichtgroene bolcourgette die net als de andere varianten heel makkelijk te kweken is. Zoals ieder andere Courgette heeft ook dit gespikkelde bolletje een neutrale smaak en kun je hem in talloze gerechten verwerken. Wat denk je bijvoorbeeld van gevulde Courgette? Vul de bolletjes eens met bijvoorbeeld ratatouille en kaas. Super lekker en een leuk gerecht voor een dagje vegetarisch!  

De plant heeft een struikvormige groeiwijze. 

Zaai ze omstreeks half april onder glas en plant ze vanaf half mei buiten in de vollegrond. Bescherm de plantjes tegen (nacht)vorst want daar kunnen ze echt niet tegen! Als het weer het toelaat kunnen de zaden ook vanaf half mei direct in de vollegrond gezaaid worden. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door  schimmels en bacteriën.

In juni kunnen ze dan worden uitgeplant zodat ze de ruimte hebben om uit te groeien tot volwassen planten. De planten kunnen best groot worden dus houdt rekening met ongeveer een vierkante meter per plant.

Oogsten kan vanaf juli tot oktober. Als je geluk hebt en het vriest niet, dan kun je zelfs nog langer oogsten! Ola Redonda  kun je oogsten als hij een doorsnede heeft van ± 8 cm. Dit is een richtlijn, je kunt er natuurlijk van afwijken. Oogst de Courgette in ieder geval in een jong stadium. De vruchten zijn dan het lekkerst en je stimuleert de plant om steeds weer nieuwe vruchten te ontwikkelen. Wil je lang kunnen oogsten, zul je dus regelmatig moeten blijven plukken!