Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Courgette - Golden Glory F1

€ 9,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
42769.50
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
SB - Licht rankend
Standplaats
Zon
Vruchtkleur
Geel
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Mei
Product informatie
Golden Glory F1 is een helder gele Courgette die net als zijn groene broertjes op diverse manieren te verwerken is in uiteenlopende recepten. 'Golden Glory F1' geeft met zijn gele schil je gerecht meteen wat meer kleur. Wat dacht je bijvoorbeeld van een weckpot gevuld met ingemaakte gele schijfjes? Een leuk cadeau om weg te geven. Of Courgetti van groene én gele sliertjes of héél jong geplukte vruchtjes (met de bloem er nog aan) en dan frituren? Zo zijn er veel leuke recepten waar je de gele Courgette in kunt verwerken om je gerecht net dat beetje extra te geven.

De plant heeft een struikvormige groeiwijze, heeft weinig stekels en is zeer productief. 

Zaai ze omstreeks half april onder glas en plant ze vanaf half mei buiten in de vollegrond. Bescherm de plantjes tegen (nacht)vorst want daar kunnen ze echt niet tegen! Als het weer het toelaat kunnen de zaden ook vanaf half mei direct in de vollegrond gezaaid worden. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.  In juni kunnen ze dan worden uitgeplant zodat ze de ruimte hebben om uit te groeien tot volwassen planten. De planten kunnen best groot worden dus houdt rekening met ongeveer een vierkante meter per plant.

Oogsten kan vanaf juli tot oktober. Als je geluk hebt en het vriest niet, dan kun je zelfs nog langer oogsten! Golden Glory F1 kun je oogsten als de vrucht ± 15 cm is. Dit is een richtlijn, je kunt er natuurlijk van afwijken. Oogst de Courgette in ieder geval in een jong stadium. De vruchten zijn dan het lekkerst en je stimuleert de plant om steeds weer nieuwe vruchten te ontwikkelen. Wil je lang kunnen oogsten, zul je dus regelmatig moeten blijven plukken!