Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Baby Boo

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
41610.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte
0 - 10 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Baby Boo is een klein, platrond pompoentje met een room witte kleur. Meestal worden deze vruchtjes als decoratie gebruikt maar wat niet veel mensen weten, is dat je ze ook kunt eten. Baby Boo kun je namelijk heel goed vullen en laten garen in de oven.

Snijd het kapje eraf en haal de zaadlijst er uit. Vul het pompoentje met een vulling van bijvoorbeeld champignons, ui, knoflook, zilvervliesrijst, verse kruiden, rozijnen, geitenkaas en gehakte walnoten. Kapje er weer op en ongeveer 35 minuten in de oven op 200°C.  Haal zo'n 10 minuten voor het einde van de baktijd het kapje er af. Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om dit op tafel te zetten! Een leuk recept om bijvoorbeeld met kerst te maken. Stel je voor: Iedereen zit aan een wit gedekte tafel, met als decoratie Baby Boo, Hulst takjes en witte kerstballen. Vervolgens kom je binnen met een mooie schaal met gevulde pompoentjes....

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en is zeer productief. Omdat de plant sterk rankt, kun je 'Baby Boo' goed gebruiken voor verticaal tuinieren of een pompoentunnel.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.