Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita pepo - Angel Hair F1

€ 2,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44319.10
Behandeling
Onbehandeld
Eetbaar
Ja
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
40 - 85 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtgrootte
11 - 15 cm
Vruchtkleur
Geel
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Angel Hair F1 is een gele Spaghettipompoen van ongeveer 1,5 kg. Met het vruchtvlees kun je leuke gerechten maken. Het is een prima alternatief voor pasta maar je kunt het ook koud in een salade verwerken. Weet je niet hoe je de sliertjes maakt? Je kunt het op verschillende manieren doen maar dit is misschien wel de meest makkelijke manier: Snijd de pompoen in de lengte doormidden en haal de zaadlijst eruit. Leg de helften met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze ongeveer 35 minuten in en voorverwarmde oven van 200°C  garen. Trek dan met een vork door het vruchtvlees zodat er sliertjes ontstaan. Verwerk de sliertjes in je uitgekozen recept en smullen maar! 

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft uniforme vruchten. Omdat de plant sterk rankt, kun je er voor kiezen om ze in een tunnel of langs een rek te laten groeien. Houd er dan wel rekening mee dat het gewicht dat in de tunnel of aan het rek komt te hangen best hoog kan zijn doordat er meerder vruchten aan één plant groeien. Zorg daarom voor voldoende ondersteuning.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april .Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.