Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €45,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita moschata - Montillo

€ 2,75*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €45,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 45,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
46185.10
Behandeling
Onbehandeld
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Montillo is een mini Muskaat pompoentje. Leuk om te zien maar ook lekker om te eten. Precies genoeg voor één á twee personen. Hij is net iets kleiner dan Mini Musk. Het rijpingsproces verloopt net als bij alle andere Muskaat pompoenen; de vruchten zijn eerst groen en verkleuren dan langzaam naar kaneelbruin. Montillo kun je al gaan oogsten als de bruine kleur verschijnt. Bij een temperatuur van zo'n 20° C zullen de pompoentjes langzaam door rijpen en krijgen ze na ongeveer een maand uiteindelijk ook de kaneelbruine kleur. Alleen heeft vroeg oogsten wel een nadeel. Het gaat namelijk ten koste van de smaak. Ze zijn veel lekkerder als je ze zo lang mogelijk aan de plant laat zitten. Maar dat geldt eigenlijk voor alle eetbare pompoenen....

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft kleine platronde, redelijk uniforme, geribte vruchten.

Montillo heeft net als de andere Muskaatpompoenen warmte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Zaai ze daarom het liefst voor in de kas vanaf eind april en plant ze vanaf eind mei - juni uit op een zonnige plaats in goed doorlatende grond.

Je kunt Montillo vanaf eind mei in de volle grond zaaien maar we raden het niet aan. Wil je het toch proberen, houd er dan rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacterieën. De ideale kiemtemperatuur voor Moschata types is 22-25°C. Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni)