Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita moschata - Mieluna F1

€ 45,00*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
44128.250
Behandeling
Onbehandeld
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
90 - 100 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Mieluna F1 is een Butternut die vroeg rijp is. De vruchten hebben net als Titan F1 een kleine zaadholte maar Mieluna F1 heeft meer een gedrongen postuur. Met de grootte en het gewicht zit Mieluna F1 precies tussen 'Titan F1' (44127) en Veenas F1 (44126) in. Het vruchtvlees is mooi oranje en heeft, vooral als hij goed uitgerijpt is, veel smaak. Kortom: Dit is een goeie kandidaat voor de versmarkt!

De productieve plant, is meeldauw tolerant (PMT) en heeft een rankende groeiwijze. De uniforme vruchten hebben een gewicht van 1-1,3 kg en zijn lang houdbaar. Wil je dit ras  op grote schaal te telen? Dan is 10.000 tot maximaal 15.000 planten per hectare aan te bevelen.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van minimaal 20°C heeft  zodat het kiemingsproces goed verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale bodemtemperatuur op zaaidiepte voor Moschata types is 22-25°C. Je kunt Moschata in de volle grond zaaien maar houd er rekening mee dat de kiem dan langzamer op gang komt.  Muskaatpompoenen en Butternut worden daarom vaak later in het voorjaar in de volle grond gezaaid dan andere pompoensoorten. (denk dan aan juni)