Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - Triamble

€ 69,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
41940.1000
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Vruchtgrootte
16 - 25 cm
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie

Triamble is een pompoen met een opvallend model en wordt door sommigen ook Tristar genoemd. De rand van deze pompoen is meestal op drie punten naar binnen gegroeid. Alsof ze (net als deeg) van buiten naar binnen zijn gevouwen... Dit oude Australische ras is heel decoratief maar ook eetbaar. Het donkergele stevige vruchtvlees is geschikt voor diverse bereidingen. Misschien vind je dit een leuk idee: Was de pompoen goed schoon. Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd er plakken van ongeveer 1 cm van en bestrooi ze met je favoriete kruiden en wat geraspte kaas en leg ze op een ingevette bakplaat. Na ongeveer 20 minuten op 180 °C zijn de plakken gaar. (prik met en vork om te controleren of ze zacht zijn) Echt lekker als bij gerecht naast bijvoorbeeld goulash met rijst!  

De plant heeft een sterk rankende groeiwijze en geeft vruchten met een opvallende vorm. Triamble heeft meestal een doorsnede van ongeveer 20 cm.

Zaai ze voor in de kas vanaf eind april. Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is vanaf 22 ° C.