Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cucurbita maxima - Leckør F1

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
41876.10
Behandeling
Puur Natuur
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
100 - 110 dagen
Groeiwijze
R - Rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Zaaitijd in vollegrond
Mei, Juni
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Product informatie
Leckør F1 is een nieuwe binnenkomer op de pompoenmarkt! Het is een kleine versie van 'Crown Prince '. Deze grijze, iets groen gespikkelde pompoen heeft een gladde schil en een opvallend dikke steel. Leckør F1 heeft een langere rijpingstijd dan de standaard oranje rassen. Daardoor blijft de binnenkant van de steel wat langer groen. Als je zorgt dat de buitenkant goed verkurkt is als je gaat oogsten, zal de binnenkant vrij snel volgen.

Even een tip: Je kunt ze het beste na de oogst nog minstens drie weken laten narijpen want dan pas is de smaak optimaal. 

Misschien is dit nog een leuk weetje: Zet een teler bijvoorbeeld 15-18 duizend planten per hectare, dan zal het gewicht van 'Leckør F1' tussen 1 en1,5 kg zijn. Hebben de planten meer ruimte, dan worden de vruchten groter en dus ook zwaarder.

De plant heeft een rankende groeiwijze en geeft vruchten van ongeveer 20 cm ø .De groeiperiode is 100 tot 110 dagen. Zaai ze voor in de kas vanaf eind april.Als de temperatuur het toelaat kan er vanaf half mei direct in de volle grond worden gezaaid. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week op zaaidiepte een temperatuur van ongeveer 18 °C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. De ideale kiemtemperatuur is vanaf 22 ° C.