Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Cosmos bipinnatus - Cosmea - Early mix

€ 2,00*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
54730.1
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei
Zaaitijd onder glas
Maart, April
Aantal zaden/gram
± 150 zaden
Product informatie
Cosmea Early Mix heeft mooie enkelvoudige bloemen in de kleuren wit, zachtroze en donkerroze die groeien aan wollige planten. In tegenstelling tot de dubbelbloemige Cosmea van de 'Double Click' serie, worden deze bloemen regelmatig bezocht door de nuttige insecten zoals vlinders en bijen. Goed voor de biodiversiteit dus! Ze zijn niet alleen bij de kriebelbeestjes populair, ze zijn namelijk heel geschikt als snijbloem. Je zult ze dan ook vaak tegenkomen in bloemenborders en pluktuinen. Wist je dat regelmatig 'plukken' zelfs de bloei bevorderd?

Early Mix wordt ongeveer 80 cm hoog en bloeit juli - september. De planten worden vrij vol. Zet ze daarom bij het uitplanten ongeveer 30 cm uit elkaar en zorg voor ondersteuning als de planten veel wind vangen.

Zaai ze april - mei voor in een kweekbak of kas en doe dat het liefst in luchtige grond. De zaden zijn 'lichtkiemers'. Dat betekende dat ze licht nodig om te kiemen. Bedek ze dus niet met aarde. Zorg dat de bodemtemperatuur  zo'n 20 ºC is, besproei de aarde met (lauw) water en zorg dat de grond licht vochtig blijft. Vooral niet te nat want Cosmea houdt niet van 'natte voeten'. Zet je plantjes pas buiten als je er zeker van bent dat er geen nachtvorst meer komt.