Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Bloemenmengsel - Pretty Pink

€ 3,95*

Aantal gram
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
67425.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
April, Mei, Juni
Product informatie
Pretty Pink is een super leuk mengsel van éénjarige zomerbloemen in roze tinten. Lekker zoet dus. Erg leuk voor in de pluktuin en bloemenborder. Je kunt met je bloemistenschaar in de hand lekker gaan struinen en een mooi veldboeket samenstellen. Ondertussen zoemen de bijen en hommels af en aan want die zijn ook dol op deze bloemen! Wil je niet alleen maar roze bloemen? Geen probleem, we hebben ook nog mengsels met andere kleuren uit de Colourful Bouquets reeks. Je zou Pretty Pink dus ook nog kunnen mengen met de zaden van bijvoorbeeld Royal Blue of Sweet White. Naast elkaar zaaien kan natuurlijk ook...Je zaait het mengsel van april tot juni direct in de volle grond.

Een zakje van 5 gram is voldoende voor 2,5 m² en de bloemen variëren in hoogte van ca. 20 tot 80 cm.

Voorbereiden van de grond:
Het succes van je mengsel valt of staat met het weghouden van onkruid. Het is de kunst om bij de voorbereiding van je zaaibed het onkruidzaad en gras zoveel mogelijk weg te halen. Vaak wordt de grond een keer omgespit of gefreesd maar het nadeel is dat de diepliggende onkruidzaden dan naar boven komen en juist gaan kiemen. Daarom kun je het beste een paar keer een vals zaaibed maken. De naar boven gekomen onkruidzaden zullen gaan kiemen en kun je dan weghalen. Op die manier stop je op een natuurvriendelijke/biologische manier de (her)groei van onkruid en gras en is je zaaibed klaar voor je mengsel. De grond hoef je niet te bemesten, bloemenmengsels groeien het beste op arme grond.

Zaaitip:
De mooiste verdeling van het zaad krijg je volgens ons als je het mengsel gewoon met de hand zaait. Doordat de zaden allemaal verschillen in grootte, is het bijna niet te doen om machinaal te zaaien. Meng in een emmer wat (droog) scherp zand en loop eerst van voor naar achter en van achter weer naar voren, zigzaggend over je zaaibed ↑↓↑↓. Strooi het zaad gelijkmatig uit, met je arm bewegende van rechts naar links. Dit heet 'breedwerpig zaaien'. Het is even oefenen maar je zult snel de slag te pakken hebben! Loop daarna van links naar rechts en van rechts weer naar links, zigzaggend over je zaaibed ⇄. Zaai ook nu breedwerpig het zaad gelijkmatig uit. Op deze manier overlappen de banen zich en ben je er zeker van dat de zaden gelijkmatig op je hele zaaibed terecht komen. Door het witte zand wordt je zaad goed verdeeld maar kin kun je ook goed je zaaipatroon zien. Een soort schering en inslag patroon zou je kunnen zeggen.