Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Begonia interspecific - Megawatt White

€ 1,00*

% € 3,25*
Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
52208.10
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
50 - 75 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart
Product informatie
Deze Magawatt™ White is een non-stop bloeiende Begonia die zelfs bij een warme zomer niet weet van ophouden! De witte bloemen staan op stevige steeltjes die boven het blad uitsteken. De Begonia's uit de Megawatt™ serie zijn echte vroegbloeiers en dat maakt ze vooral als tussenteelt voor de professionele kweker interessant. Maar voor de hobby kweker is hij ook zeker de moeite waard!

De plant heeft groen blad, wordt 50-70 cm hoog en krijgt een doorsnede van ongeveer 50 cm. De standplaats is halfschaduw of schaduw. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van ca. 35cm.

Zaai de Begonia december-half maart voor in een verwarmde kas, propagator of vensterbankkweekkas. Gebruik zaaigrond vermengd met vermiculite en zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 22° C. Houd de aarde vochtig. Als de kiemplantjes minimaal vier blaadjes hebben kun je ze verspenen. Dat gaat heel handig met een verspeenpen. Je zou er voor kunnen kiezen om ze eventueel later nog eens te verspenen. Na de laatste vorst kunnen de plantjes naar buiten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. En nog even voor de profs onder ons: De Magawatt™ serie is daglengteneutraal en is één van de vroegst bloeiende interspecific Begonia's.