Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Begonia interspecific - Hula Blush

€ 1,00*

% € 2,75*
Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
52205.10
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Mei, Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
0 - 20 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart
Product informatie
Ja, je had vast niet verwacht dat je Begonia's tegen zou komen bij ons hè? Maar deze zijn toch wel interessant!

De Begonia's uit de Hula™ groep zijn sterk vertakkende types met veel kleine bloemen. Hula™ begint zich in een vroeg stadium al te spreiden en bloeit ook al vroeg. Super leuk in de border of in een pot op je balkon of terras. Je zult deze Begonia's dan ook als één van de eerste perkplantjes tegenkomen in de detailhandel. Nu kun je ze dus ook zelf zaaien! We hebben twee kleuren uit deze serie geselecteerd. Deze Hula™ Blush en Hula™ Red-White (52206)  kun je ook onderling goed combineren. Blush heeft kleine crème-witte bloempjes met zacht roze blosjes die samen met groen blad aan rood-roze stelen groeien.

De plant wordt ± 20 cm hoog en krijgt een doorsnede van ca. 50 cm. Zijn favoriete standplaats is halfschaduw of schaduw. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van 30-50cm.

Zaai de Begonia december-half maart voor in een verwarmde kas, propagator of vensterbankkweekkas. Gebruik zaaigrond vermengd met vermiculite en zorg voor een constante bodemtemperatuur van zo'n 22° C. Houd de aarde vochtig. Als de kiemplantjes minimaal vier blaadjes hebben kun je ze verspenen. Dat gaat heel handig met een verspeenpen. Je zou er voor kunnen kiezen om ze eventueel later nog eens te verspenen. Na de laatste vorst kunnen de plantjes naar buiten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'.Dat betekent dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben. En nog even voor de profs onder ons: De Hula™ serie is daglengteneutraal en is één van de vroegst bloeiende interspecific Begonia's.