Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Antirrhinum majus - Leeuwenbek - Costa Apricot II F1

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
51918.25
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Te gebruiken als
Snijbloem
Zaaitijd onder glas
Januari, Februari, Maart, September, Oktober, November, December
Product informatie

Naast de dubbelbloemige DoubleShot Peach F1 wilden we jullie deze mooie Costa Apricot II F1 ook niet onthouden. De bloem ziet er uit als het traditionele Leeuwenbekje maar heeft een hele bijzondere kleur. Hij is abrikooskleurig, soms wat meer richting crème-geel, met een zacht roze inslag in het hart van de bloem. Echt héél mooi! Costa Apricot is een echte "pluktuinbloem" die super combineert met andere pasteltinten. Geen wonder dat het een favoriet van heel veel mensen is!

De bloemen staan op stevige stelen van ca. 90 cm en groeien goed in ons klimaat. Ze bloeien van juni-september en als je steeds de uitgebloeide bloemen verwijderd, verleng je de bloeiperiode.

Zaai Costa Apricot II F1 januari - maart of in september-december. Bedek de zaden niet want het zijn lichtkiemers. Druk ze dus alleen een beetje aan en zet ze in daglicht. De ideale kiemptemperatuur is een constante temperatuur van 21°C. Als na een paar weken de kiemplantjes de eerste echte blaadjes hebben, kun je ze verplanten naar potjes. Zet ze pas in de volle grond na de laatste nachtvorst. De plantafstand is zo'n 15 cm. De plantjes die je in het najaar hebt gezaaid, laat je in de koude kas vorstvrij overwinteren.

Nog even een tip: Wil je meer bloemen aan je plant? (tja, wie wil dat nou niet...) Dan kun je de jonge plantjes tot de helft van hun hoogte terug knippen wanneer de plantjes 4-6 echte blaadjes hebben of ongeveer 10 cm lang zijn. De groei wordt dan wel met een paar weken vertraagd maar de plant zal meer zijtakken gaan ontwikkelen.