Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Allium ascalonicum - Sjalotten - Sturon

€ 0,95*

% € 1,50*
Inhoud verpakking
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
18310.250
Behandeling
Onbehandeld
Product informatie
Sturon is de verbetering van het oude ras Stuttgarter. Deze plantuitjes zijn in Nederland het meest bekend en zijn erg populair. Ze groeien uit tot mooie platronde uien die heel goed bewaarbaar zijn.

Plant Sturon plantuitjes vanaf maart tot half mei op een zonnige plaats in humusrijke grond met een onderlinge afstand van zo'n 20 cm. Zorg ervoor dat de puntjes boven de grond uitkomen.

Nog even een tip: Bescherm de net geplante uitjes tegen vogels want die zien de puntjes soms aan voor wormen.... Je kunt er de eerste tijd gaas of vliesdoek overheen spannen. Zodra er groen verschijnt, kan het weer worden weggehaald.

Als het loof voor het grootste deel is afgestorven gaat het plat liggen. Dat noemen ze ook wel het 'strijken' van het loof en dat is meestal zo rond eind juli-half augustus. Vanaf dat moment kun je de uien rooien. Trek de uien met loof en al uit de grond en laat ze drogen. Je kunt het loof ook gaan vlechten. Hang de uien aan het gevlochten loof bijvoorbeeld in een schuur om ze te drogen. Op deze manier kun je de uien wat langer bewaren! Wil je meer weten over hoe dat gaat? Er zijn op internet wel filmpjes te vinden over het uien vlechten.