Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Achillea ptarmica - Marshmallow

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
51600.30
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Mei, Juni, Juli, Augustus
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Achillea ptarmica Marshmallow is een andere variëteit dan de algemeen bekende The Pearl die ook wel Wilde Bertram wordt genoemd. De kleine wollige bloempjes van Marshmallow zijn spierwit en volledig gevuld. Ze steken mooi af tegen het donkere blad. Dit compacte plantje van ongeveer 30 cm hoog, bloeit van juni - september en kun je in de volle grond zetten maar ook heel goed in potten kweken. Marshmallow is dus perfect om je balkon of terras mee op te fleuren! 

Zaai Marshmallow voor in februari-april in bijvoorbeeld een vensterbankkweekkas. Gebruik het liefst aarde in combinatie met vermiculite zodat de grond goed los is. (twee delen grond vermengd met één deel vermiculite). Dek de zaden nauwelijks af en zet, als je in huis zaait, je kweekkas op de vensterbank want Marshmallow is een lichtkiemer.

Als je ervoor zorgt dat de bodemtemperatuur zo'n 20 ºC is, zie je na een dag of 12 de eerste kiemplantjes boven de grond komen. Zorg dan dat de temperatuur terug naar 15-18º C gaat. Na een week of drie kun je ze gaan verspenen. Zet in het vroege voorjaar (bij een temp. van ±13-15ºC) de plantjes overdag buiten om ze af te harden. Plant ze uit op een zonnig plekje in de volle grond als er geen vorst meer wordt voorspeld.