Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Zinnia elegans - Queen Pure orange

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66928.30
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juli, Augustus, September
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
75 - 100 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd in vollegrond
Mei
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie
Een echte blikvanger deze Zinnia Queen Pure Orange. De grote bloemen zijn helemaal oranje en kun je goed combineren met bijvoorbeeld de oranje Cosmea (54720) . Zet ze maar eens door elkaar in je bloementuin en je krijgt een heel speels samenspel van oranje tinten. Super zomers en echt heel mooi! Samen met een paar stelen van het siergras Frosted Explosion (90392),  die je misschien even verderop in je tuin hebt gezaaid , kun je er ook nog eens een leuk veldboeket maken.....

Queen Pure Orange wordt 75-100 cm hoog. Zaai ze het liefst voor in een verwarmde kweekbak of kas. Let er op dat de bodemtemperatuur op zaaidiepte een constante temperatuur van ± 22° C heeft zodat het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën. Voorkom dat de aarde uitdroogt door de oppervlakte licht vochtig te houden. Doe dit bijvoorbeeld met een plantensproeier.

Nog even een tip: Pluk Zinnia's niet te vroeg. Als de bloem niet stevig op de steel staat, zal hij op de vaas "instorten". Dit kun je heel makkelijk even controleren door, voordat je de bloem afsnijdt, de steel ongeveer 25 cm onder de bloem vast te pakken en voorzichtig te schudden. Wiebelt de bloem (alsof hij een slap nekje heeft) dan kun je hem beter nog even in de tuin laten staan. De bloem moet echt stevig op de steel staan wil je er op de vaas van kunnen genieten.