Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Viola wittrockiana - Viooltje - Cool Wave Blueberry Swirl

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
66511.10
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
0 - 20 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Product informatie

Deze ken je vast wel! Dit is een Viooltje met de naam Blueberry Swirl. Ook dit is er ééntje uit de Cool Wave® serie. Blueberry Swirl wordt veel geteeld door professionele kwekers en je komt ze vaak tegen. Deze leukerd heeft twee gezichten... een blauw-paars met een klein zacht geel hartje of een wat lichtere lila tint met een groter zacht geel hartje. Dat hangt helemaal af hoe de buitentemperatuur tijdens de bloeiperiode is. Is het warm, dan zijn de kleuren wat lichter en zit er meer geel in het bloemetje. Is het wat koeler, dan zullen de kleuren wat intenser zijn. Grappig hé?

De bloeiperiode hangt af van het seizoen waarin je zaait. Je kunt ze namelijk in de herfst in de koude kas zaaien maar ook in het voorjaar. Zaai je in het najaar ( september - oktober), dan zullen ze vroeg in het voorjaar al beginnen te bloeien. Zaai je in het vroege voorjaar (februari-maart), dan bloeien ze in de zomer en als het weer mee zit, nog lang daarna.

De planten worden ongeveer 20cm hoog en staan graag op een zonnige plaats. Wil je meer planten bij elkaar in een pot zetten? Houd dan rekening met een plantafstand van 25-30cm.

Nog even dit: Dit is Primed zaad. Dat betekent dat het kiemproces al bij de leverancier is gestart. Vervolgens wordt het kiemproces op een bepaald moment onderbroken en worden de zaden gedroogd. Het voordeel van Primed zaad is dat het snel zal ontkiemen onder een breed scala van omstandigheden en een uniforme groei heeft.