Set de taal op Nederlands Set de taal op Duits

Solor

€2,00

Artikelnummer:
44042
SelectLatijnse naam Cucurbita maxima
Groeiperiode 90 dagen.
Gewicht 1 - 1.5 kg.
Houdbaarheid 7 - 8 maanden.
Afmeting 12 - 20 cm.
Verwerking

Soep, puree en bakken.

Bijzondere kenmerken

Verbeterde Uchiki Kuri (art. 44040) een 6-8 weken langere houdbaarheid (zeven tot acht maanden bewaarbaar). De vrucht kan in zijn geheel worden gebruikt.

Solor is een rankende oranje pompoen met een gemiddeld vruchtgewicht van ca 1,1 kg. Het ras is vroegbloeiend, ca. 7 tot 10 dagen vroeger dan het standaardras Uchiki kuri. Dit geeft de mogelijkheid om bij ongunstige weersomstandigheden het zaaimoment nog wat uit te stellen.

Een ruimere plantafstand geeft meer vruchten per plant, resulterend in een zeer geringe kans op vruchten zwaarder dan 1,5 kg. Solor is een zeer flexibele groeier, d.w.z. bij meer standruimte per plant resulteert dat onmiddellijk in meer vruchten per plant. De kans op te grove vruchten (zwaarder dan 1,5 kg) is praktisch nihil. Wij adviseren dan ook om niet te dicht te zaaien (10 tot 12 duizend zaden per ha). Onder normale omstandigheden zal bij deze zaaidichtheid een opbrengst van 16 á 17 duizend vruchten (18 á 19 ton) per ha gerealiseerd kunnen worden. Het grootste pluspunt van Solor is de uitstekende bewaarbaarheid van de vruchten. Deze betere bewaarresultaten zijn zowel op zand- als op kleigrond verkregen.

 

Gewichtsklasse 1,1 - 2 Kilo
Groeiwijze Rankend
Vorm Rond
Zaaien onder glas 4, 5
Zaaien in vollegrond 5
Kleur Oranje
Structuur Glad
Functionaliteit Eetbaar
Zaaitabellen
jfmamjjasond
Zaaien onder glas
Zaaien in vollegrond

Verbeterde Uchiki Kuri (art. 44040). 6-8 weken langere houdbaarheid (zeven tot acht maanden bewaarbaar).