Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Solenostemon scutellarioides - Siernetel - Pineapple Surprise

€ 3,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
53365.10
Behandeling
Gepelleteerd
Bloeitijd
Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Nee
Hoogte
20 - 50 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Maart, April, Mei
Product informatie
Dit is (zoals ze in het Engels zeggen) een echte "Showstopper"! Pineapple Surprise uit de Premium Sun serie is een Siernetel met hele opvallende bladeren. Het zijn niet alleen de kleuren die opvallen maar ook de tekening op het blad is niet alledaags. De kleurencombinatie bordeauxrood en frisgroen zijn in verhouding steeds verschillend zodat ieder blad er weer anders uitziet. Je kunt ze in de border zetten maar in grote potten of in een plantenbak kan ook heel goed. De Premium Sun serie is speciaal geteeld voor een zonnige standplaats maar zal het ook goed doen op een plaats half in de schaduw. Is het een droge en hete zomer, dan kan het gebeuren dat de bovenste bladeren verbranden. Zolang de luchtvochtigheid niet te laag is, doen ze het in ons klimaat heel goed. Heb je geen zonnige standplaats? Dan zijn de Siernetels uit de Premium Shade serie misschien wel iets voor je.

Deze planten worden zo'n 45-65 cm hoog en hebben opvallend mooie bladeren. Wil je meerdere planten bij elkaar zetten, houd dan rekening met een plantafstand van ±45 cm.

Zaai Coleus in vochtige losse zaaigrond en zorg dat de bodemtemperatuur constant 20-22°C is. Dek de zaden niet /nauwelijks af met grond want Coleus is een lichtkiemer. Doe de deksel op de zaaitray of propagator en zorg er met een plantenspuit voor dat de aarde vochtig blijft want als de aarde te droog is, zal het zaad niet gaan kiemen. Controleer dit dagelijks. Als je in huis zaait, zet je de tray of propagator in een warme kamer bij het raam maar niet boven de verwarming want dan zal de grond te snel drogen.

Hebben de kiemplantjes minimaal 2 blaadjes? Dan kun je de deksel eraf laten maar laat ze nog wel op een lichte plaats staan (niet in de zon) en pas op dat de grond niet te droog wordt. Zodra de plantjes 6 blaadjes hebben kun je ze uitplanten. Gebruik voedzame grond dat je mengt met bijvoorbeeld vermiculite want Coleus groeit graag in luchtige goed doorlatende aarde.

Een tip: Wil je mooie gedrongen planten? Dan zul je ze regelmatig moeten toppen. Is de plant groot genoeg, dan knip je er, samen met de top, per steel steeds twee paar bladeren af. De plant zal dan gaan vertakken en krijg je mooie volle planten.

Nog even dit: De zaden zijn 'gepelleteerd'. Dat betekend dat ze zijn gecoat met een laagje klei of kalk zodat ze mooi rond zijn en een uniforme grootte en vorm hebben.