Set de taal op Nederlands Set de taal op Duits

Rival F1

€2,50

Artikelnummer:
41105
SelectLatijnse naam Cucurbita pepo
Gewichtsklasse 6,1 - 8 Kilo
Groeiwijze Rankend
Vorm Rond
Zaaien onder glas 4, 5
Zaaien in vollegrond 5
Kleur Oranje
Structuur Geribd
Functionaliteit Sier
Zaaitabellen
jfmamjjasond
Zaaien onder glas
Zaaien in vollegrond

Dieporanje vruchten met stevige, lange steel. Meeldauwtolerant.

Gewicht: 7-9 kg.

Bijna alle pompoen vruchten kunnen ook als decoratie in de tuin dienen; na wat vorst zijn het vooral de merels die het een lekker hapje vinden. Wees zuinig met pure stikstof, maar een extra bemesting met gemengde mest en wat kali is goed.Veel water met name in juni-juli en natuurlijk veel zon.

Warm voorzaaien (20-25º C.) vanaf half april /begin mei onder glas, tijdens de kieming niet te veel water geven. Mislukkingen bij het kiemen zijn vrijwel altijd het gevolg van te lage temperaturen! Oppassen voor muizen, want die zijn dol op pompoenzaden. Zijn de zaden eenmaal gekiemd dan is dit geen probleem meer. Na ca. 3 weken buiten uitplanten, 1 plant per 2 m².

Ter plekke zaaien in een voedzame grond kan in mei, mits het voldoende warm is om een vlotte kieming te bewerkstelligen. Per zaaiplek 2 zaden, 3 à 4 cm diep zaaien. Na opkomst één plant laten staan. Ook buiten kunnen muizen roet in het eten gooien. U kunt preventief handelen door direct na het zaaien een bloempot omgekeerd op de zaaiplek te plaatsen.

Na een week de potten wel weghalen! Pompoenen kunnen flink ranken, dus aan de buitenkant van het veldje regelmatig de ranken terugleggen. Pompoenen kunnen vanaf half september geoogst worden; in ieder geval nachtvorstschade voorkomen. Alleen voldoende rijpe vruchten oogsten; de vruchtstelen moeten verkleurd en wat rimpelig/ kurkachtig zijn. Droog bewaren bij niet te lage temperaturen.