Zet de taal op Nederlands Zet de taal op Duits

Oliepompoenen | Jansenzaden.nl

Oliepompoen De pompoenen die worden geteeld voor het zaad, om daaruit olie te winnen worden op grote schaal gebruikt in Oostenrijk en Oost- Europa. De olie is afkomstig uit de Oliepompoen. Voor de olieproductie worden speciale rassen met naakte zaden (zonder zaadhuid) gebruikt. Dezelfde zaden kunnen ook worden gegeten, al dan niet in geroosterde vorm. Spreid verse pitten over een bakplaat, bestrooi ze licht met zout en bak ze twintig minuten op 190 °C. Het vruchtvlees van deze rassen is ook eetbaar, maar niet bijzonder lekker.
Pompoenolie heeft een nootachtig , pittig-zoet aroma en is erg lekker in salades of bij rundvlees. Het wordt veel gebruikt omdat het erg gezond is. De olie bevat namelijk vele vitamines, antioxidanten en mineralen. Het is aan te raden om de vruchten tot op zijn minst eind september te laten rijpen. Vervolgens kun je de zaden uit het vruchtvlees halen. Spoel de zaden goed en droog ze zo spoedig mogelijk in de oven bij 50 °C of in de zon. Wanneer de zaden niet snel genoeg drogen, gaan ze stinken.

42500

Gleisdorfer Ölkurbis

De naaktzadige pitten zijn eetbaar. Verkleurt van groen naar oranje.

2,00
42542

Junona

 Zaadjes zijn eetbaar. Hoge opbrengst, veel sierwaarde.

2,00
42548

Kakai

Zaadjes zijn eetbaar. Hoge opbrengst, veel sierwaarde en goede houdbaarheid.

3,00
42540

Penelopa

 

2,50
42543

Miranda *Nieuw*

Groene naaktzadige pitten zijn eetbaar. Pompoenpitolie.

2,00
42545

Scheherazade

 Deze oliepompoen valt op door de vele wratten. Zaadjes zijn eetbaar.  

2,00