Set de taal op Nederlands Set de taal op Duits

Meloenpeer Pepino

€0,00

Artikelnummer:
45420Latijnse naam Solanum muricatum
Groeiperiode 85 - 100 dagen.
Afmeting 50 - 60 cm hoog en 1 m lang.
Bijzondere kenmerken

Peervormig. Kiemtemperatuur 20-25º C.

De pepino of meloenpeer is een tropisch vruchtgewas.

De meerjarige niet winterharde plant groeit, net als de meeste pompoenen, liggend en kan tot 1 meter lang worden. De plant langs stokken telen kan ook, dan wordt de plant zo'n 50 tot 60 centimeter hoog. Pepino kan onder glas en in potten buiten geteeld worden. De vruchten groeien in trossen in de bladoksels, ze zijn rond tot ovaal en de dunne schil is geel tot lichtgroen met roodbruine vlekken of strepen. Het zachtgele vruchtvlees van de pepino is sappig en de smaak lijkt op die van meloen of peer. De vruchten zijn zo te eten of te verwerken in een (fruit-) salade.

Meloenpeer zaaien: Zaai de pepino zaden vroeg in het voorjaar binnen in potjes. Verdeel een aantal zaadjes per potje en dek af met plastic folie. Zaai altijd 30 tot 40% meer. Er is nooit 100% kieming en zwakkere kiemplantjes kunnen gelijk weg gegooid worden. Zorg dat de grond constant licht vochtig en warm blijft. Na ongeveer 14 dagen bij 20°C komen de jonge meloenpeer plantjes op. Het plastic folie kan dan verwijderd worden. Als de kiemplantjes 5 cm groot zijn, kunnen ze worden opgepot.

Meloenpeer kweken: Vanaf half mei kunnen de jonge planten buiten afgehard worden. Als het ’s avonds onder 10°C wordt, moeten de planten weer naar binnen. De Meloenpeer planten kunnen in de moestuin, kas of een pot geplant worden, als de temperatuur niet meer onder de 10°C komt. De planten groeien optimaal al ze op een warme en zonnige plek groeien. Een meloenpeer plant groeit niet hard, het duurt erg lang voordat de eerste vruchten geoogst kunnen worden. In een kas groeien ze beter en produceren de planten meer vruchten.

Vanaf augustus tot eind oktober kunnen de vruchten geoogst worden, vanaf het tweede jaar kan er al eerder geoogst worden.

Groeiwijze
Vorm Peervormig
Zaaien onder glas 3, 4, 5
Oogsten in vollegrond 8, 9, 10
Functionaliteit Eetbaar
Zaaitabellen
jfmamjjasond
Zaaien onder glas
Oogsten in vollegrond

Tijdelijk uitverkocht