Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lathyrus odoratus - Siererwt - Blue Ripple

€ 5,50*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
62257.100
Behandeling
Onbehandeld
Bloeitijd
Juni, Juli, Augustus
Geschikt voor de pluktuin
Ja
Hoogte
150 - 200 cm
Standplaats
Zon
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart
Aantal zaden/gram
± 12 zaden
Product informatie
Een hele mooie Lathyrus deze Blue Ripple! Het is een Spencer type met héle mooie bloemen. Het lijkt net of er op ieder bloemetje een druppel blauw-paarse inkt terecht is gekomen die vervolgens naar de buitenrand van het bloemblaadje is uitgelopen.....en ze hebben ook nog eens die heerlijk nostalgische geur. Zet eens een paar takjes in een sierlijk brocante vaasje. Super leuk! 

Een tip: Lathyrus heeft als snijbloem niet zo'n lange levensduur maar je geniet er op de vaas een dag of vijf van als je ze plukt wanneer er nog minstens twee ongeopende bloemen aan de top zitten.

Voorzaaien kan in februari- maart. Zaai ze het liefst voor in potjes van zo'n 9 cm zodat het wortelgestel zich goed kan ontwikkelen. Een zaaitray is voor Lathyrus vaak niet diep genoeg. Doe maximaal 4 zaadjes (met wat afstand ertussen) in een potje en bedek ze met een laagje aarde dat niet dikker is dan de zaadje zelf. Zorg voor een constante temperatuur van zo'n 17 º C en houdt de aarde iets vochtig. Zodra de plantjes boven komen, zet je ze in een koele ruimte.(bijvoorbeeld een onverwarmde slaapkamer)Als de plantjes groter zijn dan 15 cm mogen ze in maart buiten afharden. Plant ze vanaf half april uit op een zonnige plaats in de volle grond en zorg voor een plantafstand van ongeveer 10 cm. (Lathyrus kan na het afharden tegen een paar graden vorst)Lathyrus is een echte klimmer en wordt een kleine 200 cm hoog. Zorg dus voor gaas of een rek waar ze langs kunnen groeien.

Nog even dit: De zaden/boontjes van Lathyrus zijn niet eetbaar!