Binnen enkele werkdagen in huis
Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
Gratis verzending vanaf €50,00
Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
Ruim en divers assortiment
Große und vielfältige Auswahl

Lagenaria sic. - Fleskalebas - Caveman's Club Improved

€ 2,25*

Aantal zaden
  • Binnen enkele werkdagen in huis
    Lieferung innerhalb weniger Arbeitstage
  • Gratis verzending vanaf €50,00
    Versandkostenfrei ab Bestellwert € 50,-
  • Ruim en divers assortiment
    Große und vielfältige Auswahl
Alles op een rijtje
Productnummer:
40340.10
Behandeling
Puur Natuur
Eetbaar
Nee
Gewichtsklasse
0,2 - 2 kg
Groeiperiode
110 - 120 dagen
Groeiwijze
V - Sterk rankend
Oogsttijd
Augustus, September, Oktober
Standplaats
Zon
Vruchtkleur
Groen
Zaaitijd onder glas
Februari, Maart, April
Product informatie
Wow, dit is iets bijzonders! Caveman's Club Improved is een Lagenaria met een langgerekte vorm die je op de grond kunt kweken maar ook klimmend. Hij is ook wel bekend onder de naam Kikinda Competition Strain. Als je de planten langs een draad of rek omhoog laat groeien zodat de vruchten vrij kunnen hangen, dan worden ze recht en kunnen ze enorm lang worden. Soms wel meer dan 2 meter! De vruchten op de foto waren zo lang dat ze op een gegeven moment de grond raakten en zijwaarts zijn gegroeid... Zorg dus voor een flink hoge en stevige constructie als je hiervoor kiest! Vind je grillige vormen leuker en heb je de ruimte? Laat dan de planten eens over de grond groeien. Dan is het steeds weer een verassing welke vorm ze krijgen.  

Goed om te weten: Je kunt aan de vruchten heel makkelijk zien wanneer je ze kunt oogsten. Tijdens de ontwikkeling van de fleskalebassen zie je dat er vanaf het begin hele fijne witte haartjes op de schil zitten. Pas als die haartjes eraf zijn gevallen, is de vrucht rijp genoeg om te oogsten. Haal je de vrucht al eerder van de plant, dan zal hij snel gaan rotten.

Lagenaria's gedijen het beste in een koude kas of tunnelkas maar als het weer mee zit, lukt het ook om ze buiten te kweken. Kweek je ze in de kas, zorg dan wel dat je de ramen open zet zodat de bloemen bestoven kunnen worden door onze nuttige vriendjes. Anders krijg je geen vruchten aan de planten.

Tip: Omdat dit zaad een harde zaadhuid heeft, raden we aan om ze een nacht in lauw water te wellen.

Zaai ze voor in een kweekbakje of verwarmde kas. Let er op dat de bodem op het moment van zaaien én de daarop volgende week, dag en nacht op zaaidiepte een constante temperatuur van 22° C heeft zodat  het kiemingsproces vlot verloopt en het zaad niet wordt aangetast door schimmels en bacteriën.  

Fleskalebassen zijn niet eetbaar.